Wie zijn wij?

Het Justitieel Klachten Buro helpt al sinds 1977 burgers uit Rotterdam en omstreken bij problemen met politie en justitie. De stichting is opgericht door studenten en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds bestuurd door studenten. Zowel het bestuur als alle medewerkers zetten zich op vrijwillige basis in voor de stichting en al haar cliënten.

Bij het Justitieel Klachten Buro kunt u onder meer terecht voor hulp bij het indienen van een klacht tegen de politie of wanneer u het niet eens bent met een boete. Ook kunnen we helpen bij het treffen van een betalingsregeling met het CJIB, het doen van aangifte bij de politie en het starten van een artikel 12-procedure.

Hoe werkt het?

U bent tijdens de spreekuren van harte welkom op ons kantoor in de Kop van Zuid. Tijdens het gesprek krijgt u de gelegenheid om uw situatie uit te leggen en vragen te stellen. De aanwezige medewerkers zullen tijdens het gesprek samen met u de mogelijkheden in uw situatie bespreken. Na het gesprek gaan wij voor u aan de slag!

Het kan voorkomen dat wij u niet van dienst kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien uw probleem niet binnen ons rechtsgebied valt of wanneer uw situatie erg gecompliceerd is. Ook kunnen wij geen zaken aannemen waarbij het gaat om bedragen (van boetes) boven de € 500,-. Wanneer wij u niet van dienst kunnen zijn, kunnen wij u eventueel doorverwijzen naar een andere instantie of naar een advocaat.

Wat kost het?

De rechtshulp die het Justitieel Klachten Buro verleent is altijd gratis. Dit geldt voor zowel het gesprek als de werkzaamheden die wij voor u verrichten.

Het Justitieel Klachten Buro is afhankelijk van donaties. Wij waarderen daarom alle donaties, groot of klein, die wij mogen ontvangen. De donaties die wij ontvangen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het bekostigen van kantoorartikelen, zoals papier en enveloppen, en van de website. Heeft u een vraag over het doneren? Stuur ons een e-mail met uw vraag of stel uw vraag tijdens het spreekuur.